Pandemian jälkeen uusia suunnitelmia tietokirjoista

Tuttua on, että koronapandemian vuodet tekivät monet asiat hankalaksi, myös monille ammattikirjoittajille.

 

Nevelyn Mediankin neuvottelut uusista projekteista kaatuivat melkein kahdeksi vuodeksi, koska asiakkaille tuli muuta miettimistä.

 

Sittemmin projekteja alkoi jälleen hiukan kertyä, ja joulun 2022 yhteistyökumppanimme ja kirjoittajamme viettivät suhteellisen valoisissa mietteissä. Laajan tiimimme jäsenistä kolme oli mukana Yleisen työttömyyskassan, YTK:n, 30-vuotisjuhlavuoden aineiston kokoamisessa. Se oli kiinnostava tehtävä, vaikka ei ollutkaan suuri tutkimusprojekti. Työttömyysturva on tärkeä asia paitsi ihmisille henkilökohtaisesti, myös yhteiskuntapoliittisesti.

 

Kirjoittajiemme piirissämme on ajatuksia myös siitä, että ylipäänsä muutosturvan kehittäminen erilaisia elämänkäänteitä varten voisi olla hyvä ajatus. Riskien ottaminen ei silloin tuntuisi niin kamalalta ja kohtalokkaalta.

 

Olemme aktiivisesti kehittämässä nykyajan maailmaan sopivaa tietokirjan mallia, mutta emme saata kaikkein pisimmistä kaavailusta vielä esittää toteutunutta tulosta. Toivomme, että sellaisen mahdollisuus pian syntyisi.

 

Tämä ei tarkoita, että kirjan malli katoaisi. Niin ei tule käymään. Kirjat eivät katoa, eivät niiden muodotkaan. Entiset pysyvät mutta silti syntyy uusia tapoja, muotja ja tyylejä. Lukemisen tapa muuttuu sillä tavalla, että syntyy entistä enemmän erilaisia tekstejä ja niitä käytetään eri tavalla. Podcastit tekevät myös lukemisesta uudenlaisen radiotuotteen. Palaamme siis itse asiassa myös taaksepäin.

 

Näitä mietteitä edistämme myös kesällä, vaikka itse keskityn hyvin paljon aivan tavanomaiseen tutkimustyöhön. Mutta kuulostelen, seuraan ja keskustelen - ja saatanpa panna jonkun tiimin kanssa jotakin jo alullekin.

 

Toivotan kaikille lukijoille henkisesti mitä parhainta ja kehittävintä kesää!

 

0
Feed

Jätä kommentti