PÄIVITETTY: Tampereen Rantatunnelista historia - jo nyt!

Teoksen JULKAISUTILAISUUS pidettiin 26.9.2017 klo 9.00 Tampereella Finlaysonin Palatsissa. Kirja on nyt saatavissa kirjakaupoista tai Nevelynin NETTIKIRJAKAUPASTA.

Tampereen Rantatunnelista tuli ruma riita. Vuosikausia kaupunginvaltuutettujen suuri enemmistö puolusti Rantatunnelia useassa äänestyksessä. Sitten tilanne muuttui, kun perussuomalaiset uhkasivat sosiaalidemokraattien asemaa. Kärjekkäiden käänteiden jälkeen valtuusto lopulta hyväksyi rakentamisen 2013.


Kaupunkisuunnittelussa on 1900-luvun lopulta alkaen korostettu ympäristön viihtyisyyttä, ihmisten vuorovaikutusta ja luovan talouden tukemista. Nämä ajatukset yhdistivät vihreät kokoomuksen elinkeinopolitiikkaan, ja vihreät tulivat pitkään hanketta ajaneen kokoomuksen rinnalle.

Julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuusmallit ovat yhteiskunta-politiikan vaikeimpia asioita kaikissa maissa. Rantatunneli valmistui aikataulussaan. Hanke toteutettiin allianssimallilla, joka on uusi johtamisen innovaatio. Euroopan kaksi ensimmäistä allianssiurakkaa toteutettiin Suomessa ja suomalaisten kehittämän mallin mukaan. Rantatunneli oli niistä ensimmäinen suuri työ. Allianssin kokemuksista suomalaiset kiertävät luennoimassa samalla tavalla kuin PISA-kouluistaan.

Myös noitatutkijana tunnettu Marko Nenonen kirjoittaa kuntapolitikoinnista ja johtamisen malleista pieni pilkekin silmäkulmassa.

Marko Nenonen, Tunneli tasaiselle maalle. Tampereen Rantatunnelin lyhyt historia. 152 siv., kuv. Graafinen ulkoasu Nalle Ritvola/Nallellaan Oy. Kuvitus Anniina Salminen ja Nalle Ritvola. Kustantaja Nevelyn Media Oy. Paino Juvenes Print. Tampere 2017. ISBN 978-952-68481-1-2. Ovh. €25,00. Myynti: Kirjavälitys, kirjakaupat ja kustantaja. www.nevelynmedia.com. Kustantajan hintaan €30 sisältyy posti- ja toimituskulut (1. lk).

Lisätietoja: Marko Nenonen 040 577 9737 tai marko.nenonen@staff.uta.fi.

0
Feed

Jätä kommentti