Liikenteen muutos luovan talouden Suomessa - uusi teos!

Teoksessa luodaan katsaus myös tulevaisuuden näkymiin, mikä ei ole tavallista historiankirjoissa. Teos sopii oppi- ja kurssikirjaksi.


Liikennehistoria ja liikennepolitiikka on yhtiössämme vahva sarka. Olemme tuottaneet aihepiiristä useamman teoksen, mukaan lukien
liikennepolitiikasta ("Liikennepolitiikan paradoksit", 2016) ja Tampereen Rantatunnelin historiasta (2017) otsikolla "Tunneli tasaiselle maalle". Tutkijoidemme erikoistuminen liikenneasioihin alkoi jo Chronicon Oy:ssä 1990-luvun puolessa välissä, ja on ollut osa myös tutkijoidemme akateemista työtä. Nevelyn Mediahan perustettiin (2010) jatkamaan Chroniconin työtä, kun toiminnan sarkaa haluttiin laajentaa sekä teemallisesti että myös markkinoinnin ja viestinnän alalle ja muuhun konsultointiin.


Uusin teos liikenteestä ja kulkemisesta on vähintään yhtä komea kuin aikaisemmat: "Liikenne - talous - ihminen. Liikenteen muutos luovan talouden Suomessa 1945-2030" (2020). Teoksessa tarkastellaan liikenteen ja liikennejärjestelmän kehityksen ehtoja tilanteessa, jossa vanha
teollisuusyhteiskunta on muuttumassa joksikin sellaiseksi, mitä kutsumme luovan talouden tai tietotyön yhteiskunnaksi.

Teoksella on viisi kirjoittaa. Fil.tri Pasi Nevalainen kirjoittaa talouden ja liikenteen suhteesta. Kumpi määrää kumpaa? Fil.maist. Henri Wik kirjoittaa liikenneturvallisuuden kysymyksistä ja siitä, miten siinä kerran saavutettiin ihmeellisiä tuloksia, joista jälleen on sittemmin lipsuttu. Useamman kirjoittajan voimin tarkastellaan liikenteen kulttuurisia ja sosiaalisia merkityksiä (Marko Lamberg, Pasi Nevalainen, Henri Wik ja Marko Nenonen). Dos. Marko Lamberg kirjoittaa erityisen sattuvasti rautateiden paikallisliikenteen supistumisesta esimerkkinään vapaa-ajan kotinsa seutu, Paltamo. Dosentit Jarmo Peltola ja Marko Nenonen kirjoittavat väylästön kehityksestä ja Nenonen kirjoittaa myös Henri Wikin kanssa todella polttavasta aiheesta, liikenteen ympäristökysymyksistä.


Teoksessa on myös Marko Nenosen katsausteollisuuden aikaa edeltävään liikennejärjestelmiin ja infrastruktuurin järjestelmien tutkimisen metodologisiin näkökohtiin.


Kirjaa saa nettikirjakaupastamme tai tilaamalla sähköpostitse (henri.wik at nevelynmedia piste com tai marko piste nenonen @nevelynmedia piste com). Sen kamppanjahinta vielä helmikuun ajan (2021) on 40,00 euroa, ja se sisältää toimitus- ja postikulut Suomen alueelle. (Norm. 46,00e.)


0
Feed

Jätä kommentti