Uusien töiden vauhdista joulutauolle

Liikennehistoria ja liikennepolitiikka on työllistänyt meitä koko syksyn - vieläpä melko jännittällä tavalla. Teoksemme tulee kattamaan kehityskaaren sodan jälkeisistä vuosista aivan nykypäivään saakka, mutta syksyn käänteet ovat monesti menneet meitä edelle. Historioitsijat eivät ole tottuneet siihen, että tapahtumat menevät nopeammin ohitse kuin tutkija niistä kirjoittaa.


Näin on liikenteen alan monien suunnitelmien ja päätösten kanssa käynyt. Päätämme kuitenkin esityksemme vuoden 2019 alkuun. Kirja ilmestyy viimeistään syksyllä, mutta sen julkaisuaikataulua ei ole vielä lyöty lukkoon.

Aloitimme toisenkin projektin juuri pikkujouluajan lähestyessä. Finnish Consulting Group Oy teettää esityksen yhtiön 70-vuotistaipaleesta. Alallaan yksi suurimmista suomalaisista konsulttiyhtiöistä sai alkunsa Fabianinkadun kaksiossa Helsingissä 1949, kun Maaseudun Keskusrakennustoimisto (MKR) perustettiin. Tästä MKR:sta on tullut kansainvälinen, useassa maassa toimiva yhdyskuntasuunnittelun ja yhteiskuntapolitiikan monialainen asiantuntijapalvelujen tuottaja.

Kaikki alkoi etupäässä maalaiskuntien tarpeista - kuten koulujen suunnittelusta ja rakentamisesta. FCG:n kehitys kuvaa suomalaisen yhteiskunnan muutoksia ja modernisoitumista tavalla, jota ei monenkaan muun asian parissa huomaa. FCG:n omistaa Kuntaliitto Holding Oy. Kuntarekry.fi on yksi FCG:n lippulaiva. Myös kuntasektorin täydennyskoulutus on yhtiön painopisteitä. FCG:n historian kirjoittaa tutkijamme Henri Wik.

Nevelyn Median piirissä vietimme pienellä porukalla pikkujouluillan keskiviikkona (19.12.). Se ei ollut pikkujoulumaisen riehakas. Söimme hyvin mukavassa ja miellyttävässä paikassa ja juttelimme elämästä ja maailmanmenosta. Kiva ilta! Tulkoon mainituksi, että paikka oli ravintola "C" Tampereella. "C" on tyylissään ja laadussaan aivan loistelias ja ruokafilosofiassaan ja viineissään ihailtavan omaperäinen.

Katsoimme Nevelyn Mediassa, että tällaisen työvuoden jälkeen pieni iloittelu keskittymällä vain likimain turhamaisiin nautintoihin oli aivan paikallaan.

Minun iloni on myös kiittää kaikkia heitä yhtiössä ja yhtiön liepeillä, jotka sitoutumisellaan, ideoillaan ja panoksellaan ovat olleet viemässä asioita maalia kohti. Jätän nyt nimet luettelematta, mutta onhan näitä nimiä tietysti eri yhteyksissä näilläkin sivuilla näkynyt ja näkyy. Kiitos!

Parhaimmat kiitokset myös kaikille yhteistyökumppaneille! Haluamme olla luottamuksen arvoisia, sillä muuten ei tietenkään mistään tulisi yhtään mitään.

Ja vielä kaikille: Hyvää Joulua ja Onnellista Uutta Vuotta!

0
Feed

Jätä kommentti