Nevelynin kesä - jälleen kääntyi uusi sivu

Kesä oli lämmin, eikä hikeä yhtään vähentänyt se, että Nevelyn Medialla oli yhtä ja toista meneillään. Henri on jatkanut Liikenneviraston projektin parissa, jossa mukana on myös viisi muuta kirjoittajaa eri aiheita koskevillä osuuksillaan. Itsekin olen yksi kirjoittajista. Tässä projektissa käännettiin kesän lopulla sivua, kun ensimmäinen kokonainen käsikirjoitus liikennehistorian yleisteoksesta valmistui. Niin, oikeastaan käännettiin noin kolmisensataa lehteä ... Teoksessa käsitellään liikennepolitiikan suuntia ja haasteita Suomessa toisen maailmansodan jälkeen. Lisäksi luodaan katsaus tulevaan, jota teknologian ja uusien palvelumuotojen kehitys melkoisesti muokkaa.


Muutakin on ollut menossa. Marja - joka on taiteili kotisivujemme kuvan ja idean - loihti YLE:n Kandit-sarjaan graafista ilmettä ja animaatioita. Lisäksi hän teki joitakin muita viestinnällisen ilmeen ja graafisen suunnittelun tehtäviä.

Kesällä apuna ja Yleismies-Jantusena oli myös Rudolf, 17-vuotias lukiolainen, joka lisäksi hyvin osaavasti vastasi yhdestä Euroopan kehityksen pääsuuntiin liittyvästä kirjallisuusselvityksestä.

Yhtiössä on harjoiteltu monenlaisia uusia asioita varsinaisen toimen lisäksi. Uudet tietosuojaa koskevat määräykset aiheuttivat melkoisen mylläkän konttoritöissä. Verohallinnossa siirrytään katso-tunnuksista Suomi-tunnuksiin, ja uusi tulorekisteri vaatii asioita, joista en ymmärrä vielä mitään. Yritän suhtautua näihin käänteisiin myönteisesti sen rakentavan oletuksen tukemana, että kaikki vaadittava uusi oppi ja harjoittelu pienentävät ja myöhentävät dementian vaaraa kenties melkoisestikin - jos siis näistä asioista jotakin opin. Yhtiön apuna on ollut hyvä tilitoimisto, joten aivan sumussa ei mennä. Joskus tulee silti mieleen, että nappikauppaakin pienemmälle yritykselle nämä ovat melkoisia vääntöjä sekä työnekonomiassa että rahallisesti.

Kaikkiaan kesä meni hiukan nopeasti. Itse kukin löysi toki lomahetkensä.

Henrillä on ennen pitkää edessä uusi taival, sillä hänet hyväksyttiin Tampereen yliopiston jatko-opiskelijaksi. Se on hieno asia, josta tässäkin voi onnitella. Henri jatkaa vielä jonkin aikaa Nevelynin hommissa. Väitöskirjan aihe on lähellä yhtiön liikennehistorian projektia, sillä se käsittelee keskeisiä liikenne- ja kaupunkisuunnittelun teemoja.

Nyt alkoivat syksyn sateet. Sehän on vaihteeksi aivan virkistävää. Ja kyllä se selvästi tasoittaa työpöydän ja sitä ympäröivän maailman välistä kontrastia ...

Hyvää syksyä!

0
Feed

Jätä kommentti