Mukana Suomen naisministereiden galleriassa

Joulukuun 1. päivä julkaistiin naisministereiden nettigalleria "Naiset ministereinä itsenäisessä Suomessa". Sivuston tuotti valtioneuvoston kanslia ja viestinnällisen ilmeen loi SEK Oy. Pienenä alihankkijana Nevelyn Median tehtävä oli tuottaa sisältö ministereiden henkilötarinaan. Tutkimus- ja kirjoitustyön teki kirjoittajamme fil. maist. Annika Puukka. Kirjoitustyön ongelmia oli muiden muassa tavanomainen eri taholla liikkuneiden ja liikkuvien tietojen tarkistaminen. Valitettavan usein väärät tiedot kiertävät nettisivuilla, eikä Wikipedia aina paranna asiaa ...


Projekti oli yhtiöllemmekin työntäyteinen ja rivakka. Olemme ylpeitä roolistamme, ja suurin kiitos kuuluu Annikalle. Kiitän tässä myös lähimpiä yhteistyökumppaneitamme projektipäällikköä Marko Ruonalaa valtioneuvoston kansliasta ja Jaana Lahtista SEKistä. Heillä on tyyliä ja otetta tällaisten asioiden luomisessa.

Ajatus naisministereiden nettigalleriasta oli kerta kaikkiaan hieno. Nettigalleria on tietysti nykyaikaa. Muoto tavoittaa parhaiten laajimman lukijakunnan ja on helposti päivitettävissä. Tokihan tällainen galleria tarvittaisiin myös miesministereistä, mutta oli parempi aloittaa naisista. He ovat jääneet usein varjoon silloinkin, kun heidän roolinsa on ollut vähintään mieskollegoidensa veroinen.

Julkaisutilaisuus oli Valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa. Paikalle kutsuttiin kaikki 67 elossa olevaa naisministeriä. Heistä 38 pääsi paikalle. Heidän ja muiden kutsuvieraiden joukossa tunsi kyllä itsensä kiintiömieheksi - mistä valtiosihteeri Paula Lehtomäen kanssa tilaisuuden isännöinut pääministeri Juha Sipilä huomauttikin.

Sivuille pääsee täältä. Myös Juutuupissa sivustosta havainnollinen esittely.

Monella tavalla tämä naisministereiden galleria kuvaa 100-vuotiasta Suomea. Naisten poliittisissa oikeuksissa Suomi on toistaiseksi ollut edelläkävijä. Monet niistäkin maista, joita pidämme parempina sivistysmaina, seurasivat myöhemmin - jotkut vasta toisen maailmansodan jälkeen.

Hyvää Itsenäisyyspäivää!

0
Feed

Jätä kommentti