Maailmanhistorian ensimmäinen liikenneministereiden kokous polkupyöräilyn edistämisestä

1960-luvulla polkupyörää pidettiin kaupunkisuunnittelussa lasten leluna. Syksyllä 2015 EU:n liikenneministerit, Suomen Anne Berner mukaan lukien, pitivät maailmanhistorian ensimmäisen liikenneministereiden kokouksen polkupyöräilyn edistämisestä.

Se – jos mikään – kuvaa liikennepolitiikan ja yhteiskuntasuunnittelun muutosta.

Politiikan puheissa ja ohjelmissa kehitetään raitatieliikennettä ja joukkoliikennettä. Siitä huolimatta maantieliikenne on kasvanut nopeimmin ja eniten.

Liikennepolitiikassa mikään ei ole siltä, miltä näyttää. Tonnikala kulkee pyyntinsä jälkeen vielä 10 000–20 000 kilometriä. Suuri määrä siitä, mikä kulkee kaupasta kotiin, lähtee kodista jätteeksi.

Nevelyn Media Oy:n tuottama ja Marko Nenosen kirjoittama kirja ”Liikennepolitiikan paradoksit. Miten liikennejärjestelmää johdetaan” ilmestyi 12. lokakuuta.

Kirjan loistelias ulkoasu on taiteilija Sakke Yrjölän. Ulkoasu on yhtä provokatorinen kuin kirjan tekstikin. Tällä tavalla liikennepolitiikasta ei ole kirjoitettu. Kirjoittajana pyysin Sakke Yrjölää luomaan niin mielikuvituksellisen tietokirjan ulkoasun kuin suinkin. Ja hän loi.

Kirjaa saa nyt tilata kirjakaupoista Kirjavälityksen kautta, ja se tulee aivan pian myyntiin myös Nevelyn Median nettikirjakauppaan. Nettikirjakaupassa on vielä jäljellä Marja Siiran sarjakuvafantasiaa (”Kirjoitukset I”).

0
Feed

Jätä kommentti