Jääkiekkoilijan kesä

Joskus saattoi miettiä, että mitä jääkiekkoilija tekee kesällä. Se oli aikaa, jolloin urheilun ammattilaistuminen Suomessa oli vasta edessä päin. Jääkiekkoilija kesä kuulostaa mukavalta, vaikka oletan, että ihan lonkkaa vetäen se ei nykyään suju.


Jääkiekkoilijan kesä tuli mieleeni Veijo Meren romaanista "Jääkiekkoilijan kesä". Se ilmestyi 1980. Kolme vuotta myöhemmin Veikko Kerttula teki sen pohjalta elokuvan "Iso vaalee". Muistakseeni pidin siitä. (Siis elokuvasta.)

Opettajan kesä ehkä ennen muistutti entistä jääkiekkoilijan kesää, mene ja tiedä. Aika on tässäkin muuttanut kaiken. Opettajat lukevat ja kirjoittavat kesällä, mutta sitä he ovat tehneet ennenkin.

Nevelyn Mediassa kevätkausi oli vilkas, työtä täysi ja pitkä. Se päättyi itseasiassa eilen, 24.7. Projekteja oli useampia. Olimme mukana Valtioneuvoston kanslian johtamassa ja SEK:n tuottamassa projektissa "Vahvat naiset". Annika Puukka kirjoitti kaikista Suomen naisministereistä lyhyen, mutta kiinnostavan ja tyylillisesti taitavan esittelyn. Naisministereiden nettimatrikkeli julkaistaan vielä tänä vuonna. Projekti on osa SUOMI100-hankkeita.

Olimme mukana myös toisessa SUOMI100-vuodesta alkunsa saaneessa hankkeessa, Rakennustietosäätiön johtamassa projektissa "Rakennusurakka Suomi". Kirjan päätoimittaja on tekn.tri, arkkitehti Harri Hautajärvi. Kirjoitin teokseen liikenteen ja tietoliikenteen historiasta. Kirja ilmestyy syksyllä. Lisätietoja on täällä.

Kovin työ kevään yliopistokurssien lisäksi oli silti Tampereen Rantatunnelin historia. Tein työtä välillä iltamyöhään, toisinaan aivan kukonlaulun aikaan ja toisinaan sekä että. Toki minulla oli vapaat hetkenikin. En kuitenkaan olisi selvinnyt ilman tutkimusavustajaani Henri Wikiä. Kuten Annika, hänkin on entisiä Tampereen yliopiston historian opiskelijoita. Henri on jo aloittanut tutkijana muissa kaupunki- ja liikennehistorian teemoissa, ja hän suunnittelee aihepiiristä myös väitöskirjaa.

Mietin vielä Rantatunnelin historia -teoksen lopullista nimeä. Ehdotuksia saa tulla siihen asti, kunnes graafinen suunnittelija Nalle Ritvola alkaa luomaan kirjan kantta. Mainitsen tässä erikseen, että joidenkin jo ehdottama "Hukkaputki" ei käy.

Lomailen pienissä pätkissä ennen pitkää lomaa talvikaudella. Tavallisesti kesäisin työskentelen paljon mökillä Inkoossa, mutta tänä kesänä niin ei vielä ole ollut. Syynä eivät ole huonot ilmat, vaan Rantatunneli, joka vaati pysymään Tampereella.

Nyt lähden mökille joksikin aikaa, kun saan pakattua.

Hyvää kesää vielä!

0
Feed

Jätä kommentti